Jouw product of dienst klimaatneutraal

Corekees helpt met het compenseren van je uitstoot of met het doorbelasten van uitstoot aan klanten of opdrachtgevers. Dit doen we door namens jouw bedrijf Pongamiabomen te planten in Paraguay en de kosten en baten om te zetten naar een voor jouw specifieke situatie toepasbaar rekenmodel.
Image

Torenhoge compensatie

Onze Pongamiabomen compenseren gemiddeld 44 kilogram CO₂ per jaar. Dat is ruim twee keer zoveel als een volwassen Europese eik!
Image

Exponentiele groei

De noten van de bomen worden jaarlijks geoogst en verkocht. De winst gebruiken we voor de aanplant van nieuwe bomen. Dit creëert een exponentieel groeiend bos voor jouw bedrijf.
Image

Volg je bomen

Met ons state-of-the-art dashboard kun je te allen tijde de status van jouw bomen volgen. De data kun je gebruiken voor zowel interne- als externe rapportages.

Stap 1

De co2 quickscan

Met de Quickscan krijg je inzicht in de CO2 uitstoot van jouw bedrijf. We kijken onder andere naar energieverbruik, reisbewegingen en het aantal FTE’s. Met deze inzichten creëren we een uitstootmodel met overzichtelijke en uitvoerbare compensatiedoelen.

De prijs van de Quickscan is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en komt volledig te vervallen wanneer jullie besluiten je CO2 uitstoot bij Corekees te compenseren. Benieuwd hoe jouw bedrijf scoort?

Vraag de quickscan aan
Stap 2

Op maat gemaakt plan

Compenseer jullie uitstoot met het planten van bomen in ons herbebossingsproject in Paraguay. Wij planten Pongamiabomen in natuurgebieden waar al heel lang geen bomen meer groeien. Iedere boom absorbeert CO₂ en produceert noten. De noten worden jaarlijks geoogst en verkocht. De winst van de oogstopbrengst gebruiken we voor de aanplant van nog meer bomen. Hiermee maken we jouw bedrijf exponentieel groener. 

Bekijk de cases

Ja maar, hoe werkt dat dan?

Goed dat je het vraagt. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Check het onderstaande rekenvoorbeeld om te begrijpen hoe we het doen.

Reisbureau Simba organiseert het hele jaar door safari’s in Kenia. Vanuit Amsterdam vliegen Thomas en Kim naar Nairobi om van daaruit in 14 dagen tijd met een SUV zo’n 2000 kilometer door het land te reizen. Gedurende hun reis slapen ze in luxe hotels. De totale CO2 uitstoot van hun reis berekenen we met behulp van onze Quickscan.

In de tabel rechts vind je een overzicht: De aanplant van één Pongamiaboom zorgt gedurende zijn levensloop voor een compensatie van 880 kg CO2. Door vier bomen aan te planten maakt Simba de reis CO2-neutraal. De kosten à €80,- worden bij de totale reissom opgeteld. Thomas en Kim betalen deze meerprijs graag en zijn blij dat ze op een klimaatneutrale manier van hun vakantie kunnen genieten.

Image
Stap 3

Bomen planten

Introductiegesprek aanvragen

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

Image
Image

Een boom per filiaal

Duurzaam huishouden.
Image
Image

Een groene kerst voor SHV Energy

En een waardevolle samenwerking.