DE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

Een initiatief van de Verenigde Naties
ImageImage

Een betere wereld voor iedereen

Corekees is een partneronderneming van ‘s werelds eerste beursgenoteerde bedrijf voor natuurbehoud en -herstel: Dutch Green Business N.V.
We geloven in de mogelijkheden van vrije marktkrachten als aanjager van duurzaamheid en dragen actief bij aan 4 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 


Image

Onze Pongamiaolie wordt verwerkt tot biobrandstof. De noten van de Pongamiabomen worden geperst en de olie die daaruit vrij komt wordt geraffineerd tot zogenaamde Hydrotreated Vegetable Oil (HVO). Dit is een groene hernieuwbare diesel en vormt een duurzaam alternatief voor fossiele brandstof.


Met het stekken en planten van de bomen creëren we werkgelegenheid in de Paraguayaanse Gran Chaco. De grond waarop we planten leasen we van lokale boeren. Dit geeft hun een aanvullend inkomen. Werknemers krijgen goed betaald en hebben toegang tot hoogwaardige voorzieningen om in te werken en te leven. Met Project Pongamia dragen we bij aan werkgelegenheid en economische groei in een economisch kwetsbare regio.
Image


Image
Met natuurlijke oplossingen zoals het planten van bomen kan tot wel 37% van de benodigde CO2 reductie behaald worden. Een Pongamiaboom compenseert gemiddeld 44 kilogram CO2 per jaar. In totaal hebben we al ruim 23.214.400 kilogram gecompenseerd. De bomen compenseren gedurende hun leven meer CO2 dan de biobrandstof in zijn hele levenscyclus uitstoot. 

Ons herbebossingsgebied is gelegen in het één na grootste natuurgebied ter wereld: de Paraguayaanse Gran Chaco. De Gran Chaco wordt echter met gemiddeld 214 vierkante kilometer per maand ontbost. Met Project Pongamia dragen we bij aan de herbebossing van deze regio en een verhoging van de biodiversiteit.
Na aanplant vindt er op het land ook Silvopastural Agriculture plaats. Dit landbouwsysteem combineert bomen met veeteelt. De bomen leveren schaduw voor de dieren en de uitwerpselen van de dieren geven voeding aan de bomen. Deze duurzame manier van landbouw zorgt dat CO2 gecompenseerd in plaats van uitgestoten wordt.

Image

WAT DOET JOUW BEDRIJF OM DE WERELD BETER TE MAKEN?

We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Bedrijven van de toekomst geven meer dan dat ze nemen. Dat is niet eenvoudig, maar het kan wel. Laat ons je daarbij helpen. Samen komen we een stuk verder…

Image